Alla inlägg den 16 juni 2009

Av Jesper och Githa - 16 juni 2009 21:55

Dagisbarnet Chivas lever o frodas :) Han går där heltid på dagarna o det går helt ok. Han piper lite emellanåt när han blir själv i boxen (han delar box med en collieblandning-tik samt en pudelhane, men på det stora hela är de nöjda med honom, tycker han är lyhörd (vilket får mig att höja på ögonbrynen..) ;)


Rabiesvaccination nr 3 i ordningen är klar, så nu räknar vi ner 122 dagar tills vi kan ta blodprov och förhoppningsvis få ett positivt svar denna gång. Knölen som Chivas haft på låret har undersökts två ggr, samt tagits prov på. Det visade sig va någon typ av cancer som är rätt vanlig hos unga hundar, men som försvinner utan åtgärd. Vi skulle dock hålla koll på knölen, o det gör vi självklart.


I torsdags var vi på kurs hos Lisa & Håkan. Vi missade ett tillfälle när vi var på Rhodos, men hoppas kunna ta igen det en annan gång. Jeppe var förare o jag stod vid sidan om o blev smått hysterisk över alla myggor. Det blev stadga, skott o apportering. Chivas o husse skötte sig bra med tanke på hur lite träning det blivit den senaste tiden. Vi måste öva mer på lydnad, avlämning vid apportering samt få honom att sluta pipa o skälla hela tiden när han är på träning.


Imorrn ska vi hälsa på Iréne. Hon ska eventuellt ta hand om Chivas när vi är i Finland i sommar. Får se hur det går, men det ska nog fungera bra. Hon har ju varit dagmatte till ett antal hundar senaste åren.


~Githa~

Ovido - Quiz & Flashcards