Direktlänk till inlägg 24 november 2008

Veterinär och snölek.

Av Jesper och Githa - 24 november 2008 20:54

Idag var det dags för vårt första besök hos veterinären. Vi måste ju få Chivas vaccinerad mot rabies innan sommaren kommer. Inte lätt det där med att välja veterinär men vi bestämde oss för att testa Bromma Djurklinik då det ligger hyffsat nära oss.

Ny erfarenhet för mig och Githa till skillnad mot Chivas som vart ett par vändor redan för besiktning osv innan vi köpte honom.

Efter sedvanlig inskrivning (precis som för oss människor när vi besöker en ny läkare) så fick vi komma in i ett undersökningsrum. Dagen till ära så hade vi självklart glömt Chivas papper med chipnummer, vaccinationsintyg mm mm. Men det löste sig iaf på ett bra vis.

Veterinärassistenten kände igenom Chivas, lysnade på lungor, kollade tänder, luktade i öron. Hon sa han luktade lite illa i dom men var ren och fin utan rodnad. Hon tvättade ur dom med något preparat som vi även köpte sedan. Under denna tid var han lugn och ställde inte till  med några problem. Vart ett väldans ruskande på öronen efter behandlingen men det var ju inga problem.

Sen var det dags för rabiesvaccinet, det gjorde tydligen ont, sved och kliade enligt henne. Väldigt vanligt att hundar ylar och gnäller när den tas. Hon la ut ett par levergodisar på undersökningsbordet till Chivas, självklart slukade han dom med hull och hår, under tiden satte hon sprutan i nackskinnet och sprutade in vaccinet. Chivas sa inte ett pip, tror inte ens han märkte han fick en spruta. Hon vart smått imponerad! :)


Efter middagen senare så gav vi oss ut på en promenad, på med alla varma kläder, mössa och vantar, sen begav vi oss ut i snön. Kan ju säga att snö är något som Chivas uppskattar, han skuttar, springer, leker, nosar och har det allmänt kul i snön. :)

Vi gick ner kring den stora gräsängen bredvid Barkarby flygfält där han fick släppa loss ordentligt. Bra träning för både honom, husse samt matte pulsa fram i den djupa snön, skulle tippa på at det ligger kring 20-25cm snö här hos oss.

Nu är vi lite trötta alla tre, Chivas ligger på golvet nedanför oss och sover, jag och Githa gottar i oss lite chips med läsk, det var vi värda efter denna promenad! ;)


// Jeppe

 
 
Lisa & Håkan

Lisa & Håkan

25 november 2008 09:31

Halloj i snöyran:-)så himla jättetrevligt att få följa Chivas uppväxt med uppdatering hur han bildligt ser ut och mår. Vad skönt att allt gick bra med rabiesvaccinet:)Tror Kerstin mailat er. Oh ja... hundarna älskar snön;) Hoppas verkligen det kommer mer snö om/när den här omgången nu skulle försvinna:) Ses kanske snart!

http://www.wintergold.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jesper och Githa - 2 september 2009 10:25

Numera kan man läsa om Chivas på http://goldenchivas.blogspot.com/   Välkommen dit!   ~Githa~ ...

Av Jesper och Githa - 26 juni 2009 21:04

Många långa timmar stod vi i skogen/vid vattnet o lyssnade till råd o kloka ord av Lisa & Håkan o Yvonne & Lasse. I slutet av en "skogsstig" ;) i Vallentuna bor Yvonne & Lasse o det va även där kursen hölls. Åtta gyllene hundar samt förarna fick prov...

Av Jesper och Githa - 24 juni 2009 07:52

Hurra hurra hurra, idag är det Chivas födelsedag, hurra hurra hurra!   Vår älskling fyller 1 år idag o dagen till ära fick han en ny, alldeles underbar leksak :) Den sprang han omkring med i lägenheten hela morgonen tills det va dags att gå en promen...

Av Jesper och Githa - 16 juni 2009 21:55

Dagisbarnet Chivas lever o frodas :) Han går där heltid på dagarna o det går helt ok. Han piper lite emellanåt när han blir själv i boxen (han delar box med en collieblandning-tik samt en pudelhane, men på det stora hela är de nöjda med honom, tycker...

Av Jesper och Githa - 3 juni 2009 16:19

Efter en skön vecka på Rhodos är vi nu tillbaka i Stockholm med allt vad det innebär. Chivas hade haft det bra hos Anna & Olle o fått gå många härliga promenader med Tintin som sällskap. Hårbollen hade saknat oss för han blev väldigt glad när vi hämt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards