Direktlänk till inlägg 15 november 2008

Skogspromenad och bad.

Av Jesper och Githa - 15 november 2008 15:04

Vart lite dött på bloggandet denna vecka...

Men nu är vi tillbaka. :)


Idag var vi ute i skogen på promenad och lite apporteringsövning med dummyn. Det gick helt ok i våra ögon, men det är svårt då han är så "på" när vi lägger ut dummyn, kan inte sitta still och vill bara iväg och hämta den. Men det löser sig med tiden. Vi ska ju gå en apporteringskurs hos Lisa och Håkan lite senare.

Vi var ute i dryga timmen i skogen, vi åkte till mina gamla hemtrakter där jag är uppvuxen, dvs Hässelby Villastad och dess skogar som finns. Den skog vi gick upp i vätter mot Lövsta skjutbana och idag var det stor aktivitet där, perfekt då Chivas fick höra skott på ganska nära håll. Han reagerade till en början med ett ryck då första skottet brann av, stannade till och spetsade öronen. Men då vi inte gjorde något väsen av det och bara gick vidare förstod han det inte var nån fara och efter det så brydde han sig inte alls om skotten.


Det märks han gillar vara i skogen, han springer omkring och undersöker det mesta med stort intresse och nosen är för det mesta i backen.

Vattenpölar, diken osv är inget skoj att kliva ner i, han undviker dom så mycket han bara kan och hoppar med långa hopp över dom om det fungerar. Viss skillnad mot pappa Higgins som på förra helgens valpträff skulle ner i varenda liten pöl han hittade! ;)


Efter promenaden tyckte vi det skulle vara kul att se hur han reagerade med vatten på riktigt. Vi åkte ner till Lövstabadet och släppte honom på stranden. Sandstranden var en ny bekantskap och han fick fnatt, sprang runt runt och njöt av det sköna underlaget, ja det är min teori iaf.


Var väl kanske inte den bästa dagen provbada på, blåste mycket så det gick lite sjö, men jag testade kasta i en pinne i alla fall för att se vad Chivas skulle göra. Utan rädsla slängde han sig i vattnet efter pinnen, kastade den väldigt kort så han fick bara vatten upp till magen men han hämtade den i alla fall. Nytt kast, liiite längre denna gång och vattnet nådde nu upp på ryggen. Detta gick ju hur bra som helst så nu åkte pinnen i än längre ut. Chivas slängde sig i vattnet och denna gång var han tvungen att simma, det gick så där, mest ett plaskande för att hålla sig flytande såg det ut som. :D Men han simmade iaf och tog sig med lätthet upp på land igen. Nu fick det räcka, vattnet är ju inte allt för varmt denna årstid. Torka av han lite snabbt sen var det in i varma bilen för hemfärd och en varm dusch.


Nu sitter jag i soffan och skriver detta, Chivas ligger bredvid mig, han har lagt sig mot mig för nära kontakt. :)


Nu är det snart dags för lite ensamträning när disken är klar. Går mycket bättre på den fronten på alla vis.


// Jeppe

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jesper och Githa - 2 september 2009 10:25

Numera kan man läsa om Chivas på http://goldenchivas.blogspot.com/   Välkommen dit!   ~Githa~ ...

Av Jesper och Githa - 26 juni 2009 21:04

Många långa timmar stod vi i skogen/vid vattnet o lyssnade till råd o kloka ord av Lisa & Håkan o Yvonne & Lasse. I slutet av en "skogsstig" ;) i Vallentuna bor Yvonne & Lasse o det va även där kursen hölls. Åtta gyllene hundar samt förarna fick prov...

Av Jesper och Githa - 24 juni 2009 07:52

Hurra hurra hurra, idag är det Chivas födelsedag, hurra hurra hurra!   Vår älskling fyller 1 år idag o dagen till ära fick han en ny, alldeles underbar leksak :) Den sprang han omkring med i lägenheten hela morgonen tills det va dags att gå en promen...

Av Jesper och Githa - 16 juni 2009 21:55

Dagisbarnet Chivas lever o frodas :) Han går där heltid på dagarna o det går helt ok. Han piper lite emellanåt när han blir själv i boxen (han delar box med en collieblandning-tik samt en pudelhane, men på det stora hela är de nöjda med honom, tycker...

Av Jesper och Githa - 3 juni 2009 16:19

Efter en skön vecka på Rhodos är vi nu tillbaka i Stockholm med allt vad det innebär. Chivas hade haft det bra hos Anna & Olle o fått gå många härliga promenader med Tintin som sällskap. Hårbollen hade saknat oss för han blev väldigt glad när vi hämt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards